Volledig scherm
Foto ter illustratie © Eva Plevier

Speeltuin Renswoude dicht in de zomervakantie

RENSWOUDE - Kinderen in Renswoude kunnen hun vakantie nog niet vieren in de speeltuin aan de Reigerweide. Door het droge weer mag de jeugd er voorlopig niet in.

Het was de bedoeling om de speeltuin in de zomervakantie gedeeltelijk vrij te geven voor de kinderen. De speeltuin is nog niet helemaal klaar. Zo kunnen hagen en beplanting voor bijvoorbeeld de verstopstruiken pas in het najaar aangelegd worden. 

Maar door het warme, droge weer van de afgelopen weken kon het gras nog niet ingezaaid worden. Er ligt nu zwarte grond met wit valzand onder de toestellen en als kinderen er nu gaan spelen, raakt dat vermengd met de zwarte grond.

Teleurstelling

'We begrijpen dat veel kinderen graag in de zomervakantie in de speeltuin willen spelen', meldt de gemeente. 'Het inzaaien van gras was daarom eenvoudigweg niet mogelijk. Met de zomervakantie voor de deur kunnen wij het risico niet nemen om het gras nu alsnog in te zaaien. Wij begrijpen dat dit nieuws tot teleurstelling leidt bij de buurtkinderen en omwonenden.'

De hoop is dat de kinderen in oktober gebruik kunnen gaan maken van de nieuwe speeltuin.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei