Simone Beijer gaat voor naar het kerkhof tijdens een uitvaart van een lid van een muziekvereniging. De verenigingsleden bewezen hem de laatste eer.
Volledig scherm
PREMIUM
Simone Beijer gaat voor naar het kerkhof tijdens een uitvaart van een lid van een muziekvereniging. De verenigingsleden bewezen hem de laatste eer. © Thiemen Wels

Uitvaartondernemer doet emotionele oproep: ‘Sta erehagen overal toe, ze zijn zo belangrijk’

RENSWOUDE - Met een emotionele oproep aan premier Mark Rutte vraagt uitvaartondernemer Simone Beijer uit Renswoude om duidelijkheid omtrent erehagen. 

,,Het betekent zoveel voor mensen om de familie alleen maar even in de ogen te kunnen kijken.’’

Beijer deed haar relaas zaterdag op Facebook en kreeg veel bijval. ,,Als uitvaartondernemer doet het mij verschrikkelijk pijn dat dit (erehagen, red.) in de ene gemeente wordt toegestaan en ergens anders niet’’, schrijft de onderneemster.

Zelf stond ze nog in een erehaag om de familie van haar schoonzoon steun te bieden tijdens een uitvaart. ,,Ik kan, denk ik, niet eens goed beschrijven hoe fijn het ook was om zo mijn medeleven te tonen. Om de kleine groep familie even door de autoruiten in de ogen te kijken en contact te maken. Zodat er zonder woorden zoveel werd gezegd.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei