Volledig scherm
De Verkeers Ongevallen Analyse van de Politie in actie op de kruising Dorpsstraat met de Kastanjelaan in Renswoude na een ongeval. © William Harthoorn

Versneld knipperlichten bij oversteekplaatsen Renswoude

RENSWOUDE - De provincie Utrecht gaat de geplande verbeteringen van vier voetgangersoversteekplaatsen op de provinciale weg (N224) in Renswoude versneld uitvoeren. Op een van de oversteekplaatsen vond vorige maand een dodelijk ongeluk plaats.

De vier oversteekplaatsen in het dorp krijgen nog dit voorjaar knipperlichten op een bord boven de weg. Voetgangers die willen oversteken kunnen die lichten eenvoudig inschakelen door op een knop te drukken.

Dodelijk ongeval

De versnelde installatie gebeurt na overleg met de gemeente Renswoude. Die had de provincie Utrecht daarom verzocht na een dodelijk ongeluk met een voetganger op een oversteekplaats vorige maand. In de gemeente leeft al langer bezorgdheid over de veiligheid van voetgangers en fietsers die de provinciale weg door het dorp Renswoude willen oversteken. De knipperlichten verbeteren de zichtbaarheid van de oversteekplaatsen.

De provincie Utrecht heeft het groot asfaltonderhoud voor de N224 in Renswoude, tussen Scherpenzeel en Veenendaal-De Klomp op de planning staan voor de lente en zomer van 2020.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

De Vallei