Agenten bij de woning aan De Weide in Achterberg waar een vuurwerkbom ontplofte. Archieffoto.
Volledig scherm
PREMIUM
Agenten bij de woning aan De Weide in Achterberg waar een vuurwerkbom ontplofte. Archieffoto. © Persbureau Midden Nederland

18-jarige en zijn maat deden aanslag met vuurwerk over bij de buren toen bleek dat ze zich hadden vergist, stelt het OM

Tegen een 18-jarige Veenendaler is dinsdag bij de kinderrechter in Utrecht 150 uur werkstraf en 26 dagen gevangenisstraf geëist. De jongen heeft in november een vuurwerkbom door een brievenbus geplaatst aan De Weide in Achterberg.

5 reacties

 • Van Kesteren

  3 maanden geleden
  Beste mensen ik ben dus de pech buurman en ben gisteren aanwezig geweest het is tenenkrommend als je de verdachten hoort antwoorden het is alleen weet ik niet meer of geef ik geen antwoord op alle respect voor de rechters die aan regels gebonden zijn en toch proberen om recht te laten zegevieren. Over 2 weken is de uitspraak wij zijn iig benieuwd.
 • Frans Bonnes

  3 maanden geleden
  @ martin en bert, Dat is de eis van het OM, en nog geen uitspraak van de rechter. Jullie zijn dus iets te voorbarig om nu al de rechter de schuld te geven.
 • Ceciel Buijser

  3 maanden geleden
  @Martin, die toestand met die fakkeldrager laat zich als volgt verklaren: hij intimideerde een gezagsdrager die gewoon haar werk doet en viel haar in de privésfeer lastig, had geen seconde spijt van zijn daad en liet het voorval bovendien live streamen waardoor hij een opruiende intentie liet zien. Kortom, je vergelijkt appels met peren. Zeg maar gewoon dat je de strafmaat hier aan de lage kant vindt, dan heb je je punt ook wel gemaakt.
 • Bart Jansen

  3 maanden geleden
  Martin, helemaal gelijk met wat je zegt. Heel raar ja, soms snap je weinig van de rechters in Nederland, beetje softy's!!
 • Martin Reekers

  3 maanden geleden
  Dus voor het plegen van een bomaanslag op een woonhuis krijg je tegenwoordig 26 dagen celstraf en honderdvijftig uur werkstraf, en voor het met een fakkel voor een ministers huis gaan staan 6 maanden! Celstraf. Het misdrijf is dus niet strafbepalend maar op wie het gepleegd word wel.

Arnhem e.o.