Volledig scherm
Bloeiende azalea’s op Landgoed Middachten in De Steeg. © Gerard Burgers

2 miljoen euro rijkssubsidie voor ‘iconisch’ Landgoed Middachten

DE STEEG/ DEN HAAG - Landgoed Middachten in De Steeg krijgt 2 miljoen euro subsidie van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De bijdrage is onderdeel van een 35 miljoen kostende operatie waarmee twaalf ‘Nederlandse iconen’ financieel worden ondersteund, heeft minister Ingrid van Engelshoven dinsdagochtend bekend gemaakt.

,,In Nederland hebben we erfgoed waar we trots op mogen zijn. De meeste monumenten staan er goed bij. Toch zien we dat grote monumenten extra aandacht nodig hebben om ze te kunnen blijven gebruiken, om ze te verduurzamen en om zo voor een breed publiek toegankelijk te maken”, aldus de minister. ,,Ze zijn de parels van ons erfgoed en met een extra investering kunnen we de gebouwen geschikt maken voor de toekomst.”

Investeren

Behalve Middachten krijgen ook monumenten als Kasteel Amerongen, Abdij Rolduc in Kerkrade, de Sint Jan Kathedraal in Den Bosch en Dierentuin Artis in Amsterdam geld van het rijk. ,,Het is van belang dat deze monumenten kunnen investeren in toegankelijkheid, duurzaamheid en het aantrekken van zoveel mogelijk bezoekers”, vindt Van Engelshoven. 

Het is de tweede keer in een week tijds dat Middachten subsidie krijgt. Vorige week werd bekend dat de provincie Gelderland 235.000 euro bijdraagt aan het onderhoud van een oude appelschuur op het landgoed. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.