Volledig scherm
De winnaar van de eerste editie van de Gelre Jutberg Trail passeert de finish op de Veluwezoom. © DG

200 lopers trotseren bevroren heuvels Veluwezoom

DIEREN - De enkels kregen het zaterdag zwaar te verduren tijdens de eerste Gelre Jutberg Trail. Het onverharde hardloopparcours van 7,5 dan wel 15 kilometer was op veel plekken bevroren.

De organisator, atletiekvereniging Gelre in Dieren, had een uitdagende route uitgestippeld, dwars door de bossen van de Veluwezoom, over soms smalle zand- en bospaden en met een aantal pittige beklimmingen en afdalingen.

Warme snert
Na afloop werden de ongeveer 200 deelnemers beloond met een kop warme snert in het nieuwe clubgebouw aan de Kolonieweg in Dieren.

Aan de kinderloop van 1 kilometer deden 15 jonge lopers mee.

Nieuwe route
Eerdere jaren organiseerde AV Gelre de Jutbergloop, met de start bij camping De Jutberg in Laag-Soeren. Maar omdat de vereniging sinds kort een ruim eigen onderkomen heeft in het voormalige clubgebouw van de Dierense voetbalvereniging, is besloten dit jaar vanaf eigen terrein te starten met een nieuwe route.

Volledig scherm
De Jutbergloop in 2008. © Marc Pluim
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.