Drie bestuursleden van Modelspoorclub Veluwezoom bij de baan van Ron Heijne. Vlnr Ron Heijne, Frits Derksen en Cees Jan Fledderus.
Volledig scherm
PREMIUM
Drie bestuursleden van Modelspoorclub Veluwezoom bij de baan van Ron Heijne. Vlnr Ron Heijne, Frits Derksen en Cees Jan Fledderus. © Rolf Hensel

32 mannen uit de regio Dieren delen een eindeloos geduld en hun liefde voor schaal 1:87

Met een jubileumshow viert Modelspoorclub Veluwezoom komend weekeinde in De Oase in Dieren zijn 40-jarig bestaan.

Ze zijn alle drie al lang geen 20 meer, maar voor de foto kruipen ze nog zonder problemen onder de tafel door waarop Ron Heijne zijn modelspoorbaan heeft gebouwd. Een indrukwekkend tafereel waarmee hij een fictief dorp op de grens van Duitsland en Zwitserland laat zien.

Uiteraard met een station en héél veel rails en treinen, maar ook met mensen, dieren, bomen, planten en imposante bergen. Alles op schaal 1:87. Wie nu meteen aan bouwpakketten denkt, zit er naast.

,,Heel veel maak ik zelf’’, zegt Heijne (64). Voor bewegende beelden van zijn treintjes verwijst hij graag naar YouTube, waarop hij zijn filmpjes onder de naam ronaldh127 plaatst.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.