Volledig scherm
De agent opent de deur (links), waarna alle 37 kinderen weer uit de arrestantenbus kunnen. © Politie Velp/ bewerking DG

37 kinderen proppen zich in één politiebus in Velp (video)

VELP - Passen 37 kinderen van 7 jaar oud in één arrestantenbus van de politie? Ja, is het antwoord, nadat het politieteam Velp het in de praktijk probeerde.

De 'praktijktest' was vrijdagmorgen bij het politiebureau in Velp, waar de 37 kinderen uit groep 4 van de Prins Bernardschool uit het dorp een rondleiding kregen. Eén van de leerlingen had een door de politie georganiseerde tekenwedstrijd gewonnen en mocht daarom met haar klas komen kijken op het bureau.

Vingerafdruk
De kinderen mochten onder meer de cellen en politieapparatuur bekijken en kregen een velletje met hun eigen vingerafdruk mee naar huis. Maar de politiewagens waren natuurlijk het echte hoogtepunt. „We hebben ze de knopjes laten zien en getoond hoe die werken. Ja, uiteraard gingen daarbij ook even sirene en zwaailicht aan”, vertelt agent Wilfred, die met zijn collega Taco de kinderen rondleidde.

Lachende gezichten
De twee kwamen tussendoor op het ludieke idee de kinderen met z'n allen in de arrestantenbus te stoppen. „Met enig passen en meten lukte het ook nog”, aldus Wilfred, die alleen maar lachende gezichten zag toen iedereen weer buiten stond.

Open dag
Wie zelf ook eens in een politiebus wil zitten, is zaterdag van 13.00 tot 16.00 uur welkom op het politiebureau aan de Stationsstraat in Velp. De politie Velp houdt dan een open middag met verschillende activiteiten voor zowel kinderen als volwassenen.

Bekijk de video waarin de kinderen uit de bus komen.

Arnhem e.o.