De nieuwe ploeg van herberg De Luchte in Spankeren. Van links naar rechts: Mauricio Costa Cardoso, Paulien Geurkink, Samantha van de Weijer en Dominique Corijn.
Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwe ploeg van herberg De Luchte in Spankeren. Van links naar rechts: Mauricio Costa Cardoso, Paulien Geurkink, Samantha van de Weijer en Dominique Corijn. © Rolf Hensel

457 jaar oude Herberg na jaar leegstand weer restaurant: ‘Een heel goed restaurant zelfs’

SPANKEREN/ BRUMMEN - De aloude herberg De Luchte bij Spankeren blijft restaurant. Eigenaars zijn Samantha van de Weijer en Paulien Geurkink van zorgorganisatie Unieke Thuiszorg.

Na bijna een jaar leegstand gaat herberg De Luchte bij Spankeren weer doen waar ze al 457 jaar goed in is: gasten ontvangen als horecagelegenheid. Met een professionele ploeg in het restaurant en een bijzondere groep medewerkers in de tuin en rondom het gebouw: cliënten van thuiszorgorganisatie Unieke Thuiszorg.

Eigenaars Samantha van de Weijer en Paulien Geurkink kunnen het niet genoeg benadrukken: De Luchte wordt weer een professioneel restaurant. Bijna een jaar stond de zaak leeg, na het vertrek van de vorige eigenaar, maar op 15 februari gaan de deuren weer open. 

Quote

We kenden Frank van der Heide, hij bleek bereid met zijn volledige ploeg van zeventien man bij ons zijn intrek te nemen.

Paulien Geurkink, Unieke Thuiszorg
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.