Schade na de tornado die vorige week Rheden trof.
Volledig scherm
PREMIUM
Schade na de tornado die vorige week Rheden trof. © Roland Heitink/Persbureau Heitink

Aanpak rondwaaiend asbest Rheden na tornado niet waterdicht

RHEDEN - Rhedense stormslachtoffers lijken zich weinig aan te trekken van de aanbevelingen van de gemeente over de verwijdering van asbest uit hun tuin. Daar wijst een steekproef op die de Gelderlander heeft uitgevoerd.

Bij de tornado van vorige week zijn diverse asbestdaken kapot gewaaid, waarvan de resten zich in de omgeving hebben verspreid.

Dit zou volgens de gemeente Rheden gebeurd zijn in de Arnhemsestraatweg, de Europalaan, de Holtrichterstraat, de J.P. Coenstraat, de Mauritiusstraat en de Parallelweg. 

De gemeente heeft zelf meteen na de storm het asbest laten verwijderen dat in de openbare ruimte was terechtkomen. Woningbouwvereniging Vivare zorgt voor de verwijdering uit tuinen van huurders. Maar woningeigenaren draaien zelf op voor de kosten van asbest in hun eigen tuin. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.