Volledig scherm
© Lex van Lieshout

Achterhoekse koffiegigant verhuist naar Velp

VELP - Coffee Fresh, een bedrijf dat in heel Nederland koffie levert aan bedrijven, verhuist zijn hoofdkantoor van Drempt naar bedrijventerrein De Beemd bij Velp. 

Het in 1924 opgerichte koffiebedrijf van de Achterhoekse familie Westhoff komt naar Velp omdat het bestaande hoofdkantoor aan de Dremptse Rijksweg uit zijn jasje groeit. Op De Beemd koopt het bedrijf een van de meest prominente plekken: de kavel van een hectare in de oksel van de A12 en de A348, naast autobedrijf Ekris. ,,Deze zichtlocatie betekent gratis reclame voor ons”, zegt directeur Henk-Jan Westhoff (derde generatie).

Drie vestigingen

Coffee Fresh heeft drie eigen vestigingen in Nederland (Drempt, Enschede en Breukelen) en werkt intensief samen met bedrijven in Echt en Zwijndrecht. Met 130 medewerkers levert het bedrijf in heel Nederland koffie-automaten, koffie en aanverwante artikelen aan bedrijven. Volgens eigen zeggen worden in jaar met Westhoff-apparaten jaarlijks 100 miljoen kopjes koffie geschonken.

De voorbereiding van de bouw is nog in een beginstadium. Westhoff hoopt in het voorjaar van 2020 met bouwen te kunnen beginnen en omstreeks de jaarwisseling 2020/2021 zijn nieuwe hoofdkantoor te kunnen openen. In de nieuwbouw komt een showroom, kantoor en bedrijfsruimte.

Buurman

Westhoff heeft de kavel gekocht van zijn toekomstige buurman, de dealer van de automerken BMW en Mini. Dit heeft de grond nooit gebruikt. Het terrein is altijd onbebouwd geweest.

Toch heeft Ekris zelf op zijn beurt een nieuwe kavel van 6.000 vierkante meter op De Beemd gekocht, pal naast de inrit vanaf snelweg A348. Dit was het laatste stuk grond van de gemeente Rheden op het terrein dat nog niet was uitgegeven. Een woordvoerder van Ekris vertelt nog geen vastomlijnde plannen te hebben met het terrein. ,,Ik denk dat we er een kantoor gaan bouwen en dat we het dan gaan verhuren. Zelf gaan we er in elk geval niet heen. We blijven zitten waar we zitten.”

Oostveen

Ook het op De Beemd gevestigde schildersbedrijf Oostveen heeft elders op het terrein (aan de Florijnweg) een braakliggende kavel gekocht, maar heeft nog geen concrete plannen. De eigenaar denkt aan de huisvesting van een deel van zijn bedrijf op deze plek, aan een gebouw voor de verkoop van luxe auto's of aan exploitatie van het vastgoed.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.