Volledig scherm
© Thinkstock / Getty Images

Agressieve drankrijder verwondt agenten bij arrestatie

VELP - Een 29-jarige man zonder vast adres is woensdagavond gearresteerd op de Ringallee in Velp. Behalve dat hij dronken achter het stuur zat – hij blies een promillage van 1,61, ruim drie keer zoveel als mag – verzette hij zich tegen zijn arrestatie en beledigde en bedreigde hij de agenten, meldt de politie.

Agenten stonden met hun wagen langs de weg omdat zij een snorfietser hadden stilgezet, die zonder licht reed. Op dat moment kwam er een auto met hoge snelheid voorbij, die rakelings lang de geparkeerde politiewagen scheurde.

Schelden
De bestuurder zette daarop de auto stil en begon te schelden op de agenten. Die roken een sterke alcohollucht bij de man en vroegen hem om legitimatie. Daarop wilde de man er vandoor gaan.

Lichtgewond
De agenten wilden hem stoppen en aanhouden, maar de man verzette zich en 'gebruikte veel geweld' daarbij, aldus de politie. Beide agenten raakten daardoor lichtgewond.

Met assistentie van opgeroepen collega's konden de agenten de man boeien. Hij is in de cel gezet. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Arnhem e.o.