Volledig scherm
Waarschijnlijk heeft de Posbank zaterdag geen winters landschap. De Rotaryclub Rheden-Rozendaal zorgt daarom zelf voor (kerst)sfeer. © Natuurmonumenten - Pauline Joosten

Al meer dan 525 inschrijvingen voor eerste kerstwandeling op Posbank

RHEDEN / ROZENDAAL - Het kerstverhaal in anderhalf uur beleven met toneel, zang en dans kan zaterdag op de Posbank. Circa zeventig vrijwilligers van Rotaryclub Rheden-Rozendaal houden zaterdag 22 december van 14.00 tot 17.00 uur voor het eerst de Posbank Kerstwandeling, geïnspireerd op het kerstverhaal van op reis zijn, geweigerd worden en hoop krijgen.

Het is de bedoeling hiervan een jaarlijks terugkerende gebeurtenis te maken. Het evenement blijkt aan te slaan, want inmiddels zijn er al 525 inschrijvingen binnen. De organisatie rekent op maximaal 750 wandelaars.

Wandelbelevenis

Het gaat om een zogeheten wandelbelevenis van maximaal anderhalf uur. Deelnemers lopen vanaf het Posbank Paviljoen naar de Heuvense Schaapskooi. Onderweg komen ze vijf taferelen tegen waarop artiesten telkens een element van het oorspronkelijke kerstverhaal verbeelden.

Herders leiden de wandelaars langs voordrachten, toneelspel, zang en dans. Langs de route worden ook schilderijen geplaatst van de leerlingen van groep 8 van de Dorpsschool Rozendaal, die onder leiding van de Dierense kunstenaar Wessel Huisman het thema ‘kerst’ naar eigen inzicht vorm hebben gegeven.

Actueel kerstverhaal

,,Tijdens deze wandeltocht zullen de deelnemers ontdekken dat het kerstverhaal steeds opnieuw verteld kan worden. Dat het ook zonder een strikt religieuze context een bijzonder actuele vertelling blijft, die raakt aan de essentie van het menselijk bestaan”, aldus de rotaryclub.

De opbrengst van de kerstwandeling gaat naar goede doelen, zoals het Duynhuis in Dieren, stichting Ons Raadhuis in Velp en Natuurmonumenten. Deelname kost 5 euro per persoon. Bussen brengen de deelnemers vanaf de parkeerplaats van het bezoekerscentrum Veluwezoom aan de Heuvenseweg in Rheden naar het startpunt van de wandeling.

De inschrijving loopt via deposbankkerstwandeling.nl.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.