Volledig scherm
Het Rijnwaalpad tussen Elst en Arnhem. © Rolf Hensel

Arnhem en Rheden moeten grond kopen voor fietsroute

ARNHEM / RHEDEN - Om een snelle fietsverbinding tussen Hogeschool Van Hall Larenstein en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) aan te leggen, moeten Arnhem en Rheden grond verwerven van een commerciële vastgoedbeheerder. De rest van de grond die nodig is, is in eigendom van de overheid en van Helicon.

Het Helicon heeft al medewerking aan de scholen toegezegd.

Snelfietsroute
Het gaat om een nieuw fietspad in Arnhem over het Lange Water en de Ruiterberglaan tot de Zuider Parallelweg in Arnhem. Het is het eerste deel van de snelfietsroute die tussen Arnhem en Dieren wordt aangelegd.

Tijdwinst
Een snelfietsroute is een directe fietsverbinding met weinig obstakels, zo veel mogelijk voorrang voor fietsers, weinig hinder van ander verkeer en strak asfalt. De nieuwe fietsroute tussen beide hogescholen levert straks veel tijdwinst op. Omdat er een tunnel onder de snelweg A12 komt, scheelt dat enkele kilometers fietsen. De gemeente Rheden heeft voor haar deel van het tracé 152.000 euro gereserveerd. De provincie betaalt de rest. Arnhem draagt bij voor zijn deel van het tracé.

Arnhem e.o.