Asbest vrijgekomen bij tornado: Arnhemsestraatweg in Rheden afgesloten

VIDEORHEDEN - De gemeente Rheden heeft woensdagmiddag de Arnhemsestraatweg langs het dorp Rheden over een afstand van meer dan een kilometer moeten afsluiten voor verkeer in verband met asbestdeeltjes. 

Die zijn vrijgekomen bij de tornado die dinsdagavond laat over het dorp trok.

Na de storm is op verschillende plekken in het dorp Rheden asbest gevonden, meldt de gemeente. Ook op de Arnhemsestraatweg, de doorgaande weg langs Rheden, is asbest gevonden.

Tussen de Oranjeweg en de Groenestraat is de weg dicht. Verkeersregelaars zijn ingeschakeld om het verkeer in goede banen te leiden.

Veel opruimen

De gemeente wil de asbestdeeltjes nog woensdag opruimen. De verwachting is dat die operatie de hele dag duurt. Wie asbest vindt, wordt verzocht contact op te nemen met de gemeente (026-4976911).

Huiseigenaren moeten met hun verzekeraar bellen als ze in de tuin asbest vinden, huurders wordt gevraagd contact op te nemen met de verhuurder.

Rheden heeft veel schade van het noodweer. Gevaarlijke situaties als gevolg van gesneuvelde bomen of afgebroken takken zijn inmiddels verholpen, aldus de gemeente, maar er moet nog heel veel worden opgeruimd.

Volledig scherm
De Arnhemsestraatweg in Rheden is deels afgesloten na het vrijkomen van asbest tijdens het noodweer van dinsdagavond. © Timo Bouman/Persbureau Heitink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.