Volledig scherm
PREMIUM
Het beeld van Audrey Hepburn als jonge danseres, hier nog in het atelier van beeldhouwster Yvon van Wordragen © Gety Hengeveld

Audrey Hepburn vereeuwigd als jonge danseres in Velp

VELP - Audrey Hepburn woonde niet alleen in Arnhem, maar ook in Velp. Daarom komt daar nu een standbeeld. 

Audrey Hepburn was later een Hollywoodster, maar toen ze nog in Velp woonde, deed ze niets dan dansen. Daarom krijgt de in 1993 overleden actrice een standbeeld als jonge danseres op de plek aan de Rozendaalselaan waar ze van eind 1942 tot na de oorlog heeft gewoond. Haar jongste zoon Luca Dotti komt het op 14 september onthullen.

De in 1929 in Brussel geboren Audrey Hepburn was vanaf 1939 een Arnhems meisje, weten haar fans doorgaans nog wel te vertellen. Geen wonder dat er in de stad een Audrey Hepburnplein is, dat er een borstbeeld van haar staat en dat een woonhuis van een plaquette is voorzien. Minder bekend is dat Audrey eind 1942 met haar moeder naar Velp is verhuisd en daar tot na de bevrijding is gebleven.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Muziek aan Huis in Velp en Rozendaal óók in kasteel en koeienstal
    PREMIUM

    Muziek aan Huis in Velp en Rozendaal óók in kasteel en koeienstal

    VELP/ROZENDAAL - ‘Muziekfestival in 30 huiskamers’, lonkt de kop op de voorpagina van de festivalkrant. Het getal van 30 klopt. Maar het zijn niet alleen huiskamers waarin op zondagmiddag 27 oktober in Velp en Rozendaal wordt gemusiceerd in het kader van Muziek aan Huis. Op de lijst van locaties waar de solisten, duo’s en grotere ensembles optreden, staan ook een koeienstal en Kasteel Rosendael. Daarnaast bieden enkele woon-zorginstellingen een podium.

Arnhem e.o.