Het beeld van Audrey Hepburn als jonge danseres, hier nog in het atelier van beeldhouwster Yvon van Wordragen
Volledig scherm
PREMIUM
Het beeld van Audrey Hepburn als jonge danseres, hier nog in het atelier van beeldhouwster Yvon van Wordragen © Gety Hengeveld

Audrey Hepburn vereeuwigd als jonge danseres in Velp

VELP - Audrey Hepburn woonde niet alleen in Arnhem, maar ook in Velp. Daarom komt daar nu een standbeeld. 

Audrey Hepburn was later een Hollywoodster, maar toen ze nog in Velp woonde, deed ze niets dan dansen. Daarom krijgt de in 1993 overleden actrice een standbeeld als jonge danseres op de plek aan de Rozendaalselaan waar ze van eind 1942 tot na de oorlog heeft gewoond. Haar jongste zoon Luca Dotti komt het op 14 september onthullen.

De in 1929 in Brussel geboren Audrey Hepburn was vanaf 1939 een Arnhems meisje, weten haar fans doorgaans nog wel te vertellen. Geen wonder dat er in de stad een Audrey Hepburnplein is, dat er een borstbeeld van haar staat en dat een woonhuis van een plaquette is voorzien. Minder bekend is dat Audrey eind 1942 met haar moeder naar Velp is verhuisd en daar tot na de bevrijding is gebleven.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.