Volledig scherm
De Imboslaan, met rechts het oude mavo-terrein.

Bedrijf uit Dinxperlo mag groene woningen Imbospark in Dieren gaan bouwen

DIEREN - De Klaassen Groep uit Dinxperlo gaat samen met Bouwfonds Property Development de nieuwe wijk bouwen op het oude mavo-terrein aan de Imboslaan in Dieren. 

Aan de competitie voor deze opdracht deden aanvankelijk dertien bedrijven mee. In de eindfase waren er daarvan nog drie over. Het bouwplan is gemaakt door de architectenbureaus Geesink Weusten en Loos Van Vliet. Zij hebben een plan gemaakt voor huizen te midden van de natuur. Veel bomen in het gebied blijven behouden en de natuur loopt door tot aan de gevel. 

All electric

De 39 woningen (waaronder 15 sociale huur) worden all-electric en energieneutraal en zijn aanpasbaar voor elke levensfase en gezinssamenstelling. 

Het plan heeft de naam Imbospark gekregen. Helemaal zeker dat dit bouwplan doorgaat, is het nog niet. Het bestemmingsplan moet nog gewijzigd worden. De omwonenden zijn niet allemaal enthousiast. Wethouder Haverkamp gaat met de critici in gesprek. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.