Volledig scherm
Het Rhederlaag. © Ricardo Smit

Betalen voor parkeren op Rhederlaag alleen nog met de pin

RHEDEN - Parkeren bij recreatiegebied Rhederlaag kan voortaan alleen nog met betaalpas of creditkaart. Omdat afgelopen week bij een inbraak in betaalautomaten voor duizenden euro's schade is aangericht, maakt terreineigenaar Leisurelands een einde aan contact betalen.

Bezoekers van het Rhederlaag moeten een uitrijkaart kopen, als zij met hun auto een van de parkeerterreinen oprijden. De inbraak van afgelopen week was bij de Giese Kop en werd woensdagochtend geconstateerd. Een deel van het gebouw was gesloopt om bij de betaalautomaat te komen. De inbrekers hebben voor duizenden euro's schade aangericht, terwijl de buit niet meer bedroeg dan enkele euro’s. Voor Leisurelands is daarmee de maat vol. Het uitsluitend betalen met pin of creditkaart is met onmiddellijke ingang ingegaan.

Het was niet de eerste keer dat dit gebeurde

Het was niet de eerste keer dat geprobeerd werd geld uit de parkeerautomaten te halen. Eerder dit jaar vonden diverse inbraken plaats. De politie heeft toen vier daders opgepakt. Een woordvoerder van Leisurelands zegt dat ook van deze nieuwe inbraak aangifte is gedaan bij de politie.

,,Wij hopen dat de daders gepakt worden. We legen de kluizen dagelijks en we hebben naar aanleiding van de vorige inbraken aanpassingen gedaan.Toch zijn er blijkbaar mensen die zoveel moeite doen voor een paar euro's. Wij kunnen niks anders doen dan de mogelijkheid om contant te betalen op te heffen.”

Leisurelands hoopt dat met het aanpassen van de automaten een einde komt aan de reeks vernielingen en diefstallen. Het bedrijf doet bij diefstal en vernieling altijd aangifte. Kosten worden steevast op de daders verhaald.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.