Directeur Lianna Busser op een archieffoto is de nog niet verbouwde bibliotheek van Dieren.
Volledig scherm
Directeur Lianna Busser op een archieffoto is de nog niet verbouwde bibliotheek van Dieren. © Marc Pluim

'Bezuiniging betekent sluiting bibliotheek Velp’

VELP - Houdt de gemeente Rheden vast aan haar bezuiniging van een ton op de bibliotheken, dan lijkt de sluiting van de bibliotheek in Velp de enige oplossing. Dat zegt directeur Lianne Busser van Bibliotheek Veluwezoom. ,,Daarom moet die ton van tafel. Maximaal kan ik pakweg 30.000 euro aan.”

11 reacties

 • Wim

  3 jaar geleden
  Hoezo? Er is gewoon ordinair bezuinigd bij de verplaatsing van de jeugdzorg naar de gemeenten vanuit het Rijk. De jeugd is onze toekomst. Nog meer geld naar het redden van banken, torenhoge subsidies aan boeren, bakken met geld naar Schiphol, grote bedrijven die geen belasting betalen .. dat kan wel? Waar blijft het gezond verstand bij teveel Nederlanders? Kom in actie.
 • Clem

  3 jaar geleden
  Ik weet dat t hard klinkt, maar is wel zo.. ik ben er geweest, kinderen ook samen met school om kennis met de bieb te maken, en daar is het bij gebleven. Tegenwoordig is alle informatie makkelijk te verkrijgen, en kan je allerhande zaken helemaal uitpluizen; internet heet dat.
 • Josefien

  3 jaar geleden
  Absoluut geen achterhaald fenomeen! U zou er eens heen moeten gaan. Daarbij is met name de  educatie erg belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan scholen, etc..
 • Tegenlicht

  3 jaar geleden
  Nog meer geld voor de Jeugdzorg Wim? Doe me een lol.
 • Burger

  3 jaar geleden
  U werkt voor nop?

Arnhem e.o.