Volledig scherm
PREMIUM
Paul Cuppens. © Jan Ruland van den Brink

Biologische wijn is nu ook hip: ‘Beter voor wijnbouw en milieu’

DE STEEG - Van een fles in een stoffig schap van de natuurvoedingswinkel tot een megabeurs in Montreux: het imago van biologische wijnen heeft een metamorfose ondergaan. Importeur Paul Cuppens legt alles uit over die flessen met dat groene label met die sterren.

Wijnboeren die met de hand uit keiharde droge gronden het onkruid verwijderen. Dat beeld doemt op bij de gedachte aan biologische wijnbouw. Want gif spuiten is uit den boze. En dan, na een hete zomer, met de hand alle druiven plukken in het najaar en hopen dat de natuur er een lekkere fles wijn van maakt. Maar dat blijkt dus niet zo te zijn.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Fit worden met je eigen gewicht

    Fit worden met je eigen gewicht

    SPANKEREN - Om een fit afgetraind lichaam te krijgen hoef je niet perse naar een (dure) sportschool. Het kan ook gewoon buiten door gebruik te maken van je eigen lichaamsgewicht en spierkracht. En al helemaal als daar een speciaal calisthenicspark, zoals deze sport formeel heet, voor beschikbaar is zoals in Spankeren. Daar ging het park zaterdag open voor publiek en kan er naar hartenlust worden gesport. Initiatiefnemer Rico Mesa behoort tot de wereldtop in deze vorm van sport en wilde een dergelijk park in de eigen woonomgeving. De gemeente Rheden hapte toe en maakte de aanleg in Spankeren mogelijk. Helemaal zelf uitzoeken hoe het moet is ook niet nodig, want er worden wekelijks lessen en try-outs gegeven. (zie facebook Calisthenics Sportpark Dieren). Naast wethouder Marc Budel waren Mesa, wereldkampioen Melanie Driessen en Belgisch kampioen Dieter Vandereyd aanwezig om het goede voorbeeld te geven. Foto Rolf Hensel.

Arnhem e.o.