Volledig scherm
PREMIUM
Paul Cuppens. © Jan Ruland van den Brink

Biologische wijn is nu ook hip: ‘Beter voor wijnbouw en milieu’

DE STEEG - Van een fles in een stoffig schap van de natuurvoedingswinkel tot een megabeurs in Montreux: het imago van biologische wijnen heeft een metamorfose ondergaan. Importeur Paul Cuppens legt alles uit over die flessen met dat groene label met die sterren.

Wijnboeren die met de hand uit keiharde droge gronden het onkruid verwijderen. Dat beeld doemt op bij de gedachte aan biologische wijnbouw. Want gif spuiten is uit den boze. En dan, na een hete zomer, met de hand alle druiven plukken in het najaar en hopen dat de natuur er een lekkere fles wijn van maakt. Maar dat blijkt dus niet zo te zijn.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.