Volledig scherm
Otto Morbeck (Indisch) en Rob Nas tussen de fleurige planten. Donderdagmiddag werden ze door de wethouders Hofstede (Rheden) en Logeman (Rozendaal) in de bloemen gezet vanwege hun trouwe mantelzorg. © Erik van 't Hullenaar

Bloemen voor mantelzorgers in Rheden en Rozendaal

RHEDEN - Otto Morbeck uit Velp en Rhedenaar Rob Nas werden donderdagmiddag in het kantoor van Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp Rheden/Rozendaal getrakteerd op een fleurig plantje. Die kregen ze uit handen van de wethouders Hofstede (Rheden) en Logeman (Rozendaal)

De twee tachtigers waren de eerste twee van de in totaal zeshonderd Rhedense en Rozendaalse mantelzorgers die deze dagen in het kader van de tweejaarlijkse Bloemetjesactie door zo’n vijftig vrijwilligers worden bezocht. Morbeck en Nas zorgen al vanaf 2011 voor hun hulpbehoevende echtgenotes. 

Volgens MVT-coördinator Lidy Kelderman gaan beiden daar allerminst onder gebukt. ,,Die twee zijn altijd opgewekt. Rob heeft zelfs aangegeven vrijwilligerswerk te willen gaan doen nu zijn vrouw vier keer in de week naar de dagbesteding gaat en hij tijd overhoudt. En Otto kookt soms voor de hele club.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Blauwe schijf in plaats van betalen op Vlashofterrein Velp

    Blauwe schijf in plaats van betalen op Vlashofter­rein Velp

    VELP - De uitkomst van het onderzoek is duidelijk: de meeste ondernemers, omwonenden en klanten zijn voorstander van het afschaffen van het betaald parkeren op de Vlashofstraat en de Wilhelminastraat in Velp. Daarom stellen burgemeester en wethouders van de gemeente Rheden nu aan de gemeenteraad voor om op dit terrein achter Albert Heijn parkeren met de blauwe parkeerschijf in te voeren, zoals in de rest van het Velpse centrum.

Arnhem e.o.