Boer Arnoud schrikt van gifgas: ‘Voor hetzelfde geld was ik omgegaan’

Boer Arnoud Lievenstroo (47) uit Empe bij Brummen vreesde even voor zichzelf en zijn koeien toen gisterochtend gevaarlijk gifgas vrijkwam bij het inkuilen van mais.

Geschrokken is hij wel. Eergisteren werd bij hem de laatste van negen hectare mais ingekuild, gisterochtend moest het zand er nog even opgereden worden. Zoals dat op zijn bedrijf al jaren gebeurt.

Tot de loonwerker in de vroege ochtend in het kunstlicht van zijn kraan opeens roodbruine dampen zag opstijgen uit de kuil. Op een gegeven moment kregen de boer en zijn loonwerker door dat er heel veel gas vrijkwam. „Toen hebben we toch maar de brandweer gebeld.” 

Binnen de kortste keren stond het erf van Lievenstroo vol met brandweerlui en werd de wijde omgeving afgezet. Het ontsnapte gas blijkt stikstofdioxide of silogas, razendgevaarlijk. Het liep goed af, er vielen geen gewonden. Lievenstroo: „Dat had ook anders kunnen zijn. Voor hetzelfde geld had ik er te lang bijgelopen en was ik omgegaan.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.