Volledig scherm
Foto ter illustratie: een Engelse rookgranaat. © Politie

‘Bom’ van zwembadterrein blijkt ongevaarlijke rookgranaat

VELP - Het explosief dat kinderen afgelopen weekend gevonden hebben op het bouwterrein van het nieuwe Velpse zwembad, blijkt een rookgranaat te zijn.

De kinderen die de bom vonden speelden in het zand dat was opgedolven om de bouw van het zwembad mogelijk te maken. Aanvankelijk bestond het idee dat het om een vliegtuigbom ging, maar dit blijkt niet het geval. Dat hier rookgranaten zouden kunnen liggen, was bekend, laat een woordvoerder van de gemeente Rheden weten. ,,In het verleden is hier historisch onderzoek gedaan."

Rookgranaten ontploffen niet

Nieuw onderzoek is niet nodig en aanvullende maatregelen evenmin. Er kunnen meer rookgranaten aanwezig zijn, maar het enige risico is dat ze gaan roken. Ze exploderen niet en brengen geen gevaar met zich mee. De vondst van de granaat heeft ook geen gevolgen voor de voortgang van de bouw van het zwembad. 

Overigens is het verboden om het bouwterrein te betreden. Er staan hekken omheen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.