Volledig scherm
Collage van enkele kunstwerken bij De Carolinahoeve. © Erik van 't Hullenaar

Bomen bij De Carolinahoeve getransformeerd tot kunstwerken

DE STEEG - Arjan Besemer heeft de afgelopen dagen een drietal zwaar beschadigde eiken naast het terras van restaurant De Carolinahoeve in De Steeg getransformeerd tot kunstwerken.

Op de stammen zijn dankzij zijn ingrijpen met de kettingzaag onder andere een Eftelingachtige deur en raam ontstaan, het hoofd van een kabouter, een vosje, een uil en een rund. De eiken waren op 4 juni van dit jaar slachtoffer van de tornado die over Rheden en Nationaal Park Veluwezoom trok.

Volledig scherm
De kunstwerken bij De Carolinahoeve © Erik van 't Hullenaar

,,Uit iets heel heftigs is nu toch nog iets moois voortgekomen", zegt Susanne Blommaert van Natuurmonumenten. Arjan Besemer komt oorspronkelijk uit Velp, maar woont en werkt al jaren in Noorwegen. 

Eerder bewerkte hij drie beuken in de omgeving van de Schaapskooi (ook Nationaal Park Veluwezoom) tot vrolijke taferelen met schapen in de hoofdrol.

Overblijfselen van de tornado

Quote

Uit iets heel heftigs is nu toch nog iets moois voortgeko­men

Susanne Blommaert, Natuurmonumenten

Overigens zijn rond De Carolinahoeve meer overblijfselen van de tornado te zien. Zo liggen in een weiland tegenover het restaurant een handvol omgewaaide bomen al maandenlang te ‘rusten'. Het zijn reuzen van bomen, die inmiddels door de ter plekke grazende runderen al zijn ontdekt als schuduwplek op warme zomerdagen.

Blommaert geeft aan dat Natuurmonumenten de natuur hier zijn gang laat gaan. ,,Deze bomen ruimen we inderdaad niet op. Ze vormen immers geen enkel gevaar voor de omgeving. Dit is gewoon wat de natuur soms brengt. Een mooi schuilplekje voor de dieren en straks een voedingsbodem voor paddenstoelen en insecten.”  

Volledig scherm
Mooie details in deze boom, nu een kunstwerk. © Erik van 't Hullenaar

Arnhem e.o.