Volledig scherm
De Groenestraat in Rheden. © Gerard Burgers

Boost voor winkelstrips in Rhedense dorpen

RHEDEN - Hoe blijven de winkelcentra van Dieren, Rheden en Velp levendig? Hoe beperk je leegstand? De gemeente presenteert daarvoor volgende maand een plan van aanpak.

Veel winkeliers in de drie grote kernen van de gemeente Rheden hebben het lastig. Er is concurrentie van grote winkels in omliggende steden en ook doen meer mensen online hun boodschappen.

Boost geven
Burgemeester en wethouders willen nu de winkelcentra in Dieren, Rheden en Velp een boost geven. „De detailhandelsvisie waarmee wij werken, dateert uit 2008. Er is in de tussentijd veel gebeurd. De visie wordt nu geactualiseerd”, verklaart wethouder Ronald Haverkamp.

Enquête
Een extern bureau heeft onderzocht wat er moet gebeuren in de drie dorpen. Het hield een passantenonderzoek en een telefonische enquête. Om klaar te zijn voor de toekomst, dienen de winkels zich te concentreren rond het Callunaplein (Dieren), Groenestraat (Rheden) en Hoofdstraat (Velp). Om leegstand in winkelstrips elders in de dorpen te voorkomen, zouden daar meerdere functies moeten worden toegestaan, zoals wonen en werken (kantoor).

Uitwerking
Haverkamp: „Dan kun je denken aan de IJsselstraat en de Rozendaalselaan in Velp en de Zwarteweg in Rheden. Hoe het er dan ter plekke concreet uit gaat zien, kan ik nu nog niet zeggen. Zover is het nog niet. We zullen eerst de nieuwe visie moeten vaststellen. De uitwerking volgt dan later.”

Arnhem e.o.