Volledig scherm
Zo komt het nieuwe zwembad in Velp er ongeveer uit te zien. Deze tekening laat nog niet het doelgroepenbad en het peuterbad zien die bij het bad zijn gepland. © PR

Bouw nieuw zwembad Velp maandag van start

VELP - Bouwbedrijf Vaessen begint maandag met het inrichten van het bouwterrein voor het nieuwe zwembad van Velp. De bouw zelf begint een week later.

Het nieuwe zwembad komt op de hoek van de Reigerstraat en de Gruttostraat. Het bad vervangt De Dumpel, die verouderd is. Bij het nieuwe bad komt ook een doelgroepenbad, voor therapeutische en andere bijzondere activiteiten in het water. Er komt ook een peuterbad bij. Naast het zwembad komt aan de Reigerstraatzijde een multifunctioneel speelveld om te voetballen, basketballen en mogelijk ook te tennissen.

Innovatieprijs

Ondanks dat het zwembad er nog niet eens staat, heeft het in 2018 al wel een prijs gewonnen: de Innovatieprijs Zwembaden. De gemeente Rheden kreeg die prijs omdat het de bouw van het doelgroepenbad mogelijk heeft gemaakt door er zorggeld (geld uit de pot voor zorg aan inwoners) voor te gebruiken. 

Op maandagmiddag 20 mei wordt officieel het startsein gegeven voor de bouw. Omwonenden en toekomstige gebruikers zijn door wethouders Marc Budel en Gea Hofstede uitgenodigd. Die middag wordt ook de naam van het zwembad bekendgemaakt. Inwoners van de gemeente Rheden hebben namen kunnen suggereren, waarvan er nu nog twee over zijn: Gruttobad en Biljoenbad (naar het nabij gelegen kasteel Biljoen). 

Trillingvrij

Meteen na 20 mei begint de bouwer met bemaling van het terrein en het plaatsen van een tijdelijke damwand. Zo kan de bouwput gemaakt worden. Na de bemaling worden omstreeks de tweede helft van juni schroefpalen trillingsvrij in de grond aangebracht, waarna de bouwput verder wordt uitgegraven. Rond de bouwvakperiode starten de betonwerkzaamheden. De verwachting is dat het zwembad in gebruik kan worden genomen in het laatste kwartaal van 2020.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Fit worden met je eigen gewicht

    Fit worden met je eigen gewicht

    SPANKEREN - Om een fit afgetraind lichaam te krijgen hoef je niet perse naar een (dure) sportschool. Het kan ook gewoon buiten door gebruik te maken van je eigen lichaamsgewicht en spierkracht. En al helemaal als daar een speciaal calisthenicspark, zoals deze sport formeel heet, voor beschikbaar is zoals in Spankeren. Daar ging het park zaterdag open voor publiek en kan er naar hartenlust worden gesport. Initiatiefnemer Rico Mesa behoort tot de wereldtop in deze vorm van sport en wilde een dergelijk park in de eigen woonomgeving. De gemeente Rheden hapte toe en maakte de aanleg in Spankeren mogelijk. Helemaal zelf uitzoeken hoe het moet is ook niet nodig, want er worden wekelijks lessen en try-outs gegeven. (zie facebook Calisthenics Sportpark Dieren). Naast wethouder Marc Budel waren Mesa, wereldkampioen Melanie Driessen en Belgisch kampioen Dieter Vandereyd aanwezig om het goede voorbeeld te geven. Foto Rolf Hensel.

Arnhem e.o.