Dit is de stikstofcrisis voor dummies: alles wat je wilt weten over dé uitdaging voor Nederland

videoHet is na de coronacrisis misschien wel de grootste uitdaging voor Nederland: de stikstofcrisis. De natuur verzuurt, tal van bouwprojecten kunnen niet doorgaan. Maar wat speelt er precies? En komt er ooit een oplossing? De Gelderlander gidst u door het taaiste, maar tegelijkertijd belangrijkste dossier voor de komende jaren.

19 reacties

 • Anoniem

  2 maanden geleden
  Marijke Wissink Nieuw-Wehl Het hele stikstofverhaal rammelt aan álle kanten. Vergeleken met de uitstoot vroeger is de lucht nog nooit zó schoon geweest. Daarnaast heeft Nederland zéker een groot probleem, er wonen hier simpelweg té veel mensen op deze postzegel. Als het aan de regering ligt, maar vooral door bemoeienis van Europa, komen er nog meer bij, alles voor een groeiende economie. En ons de bevolking maar glashard voor liegen, gewoon belazeren. Eigenlijk is het te treurig voor woorden!!
 • Els Weber-van Dreuten

  2 maanden geleden
  Als iedereen die hier commentaar heeft op de regering eens zelf de politiek ingaat dan wordt, met alle kennis en wat ze zelf allemaal al weten, Nederland een stuk leefbaarder.
 • de Rijk

  2 maanden geleden
  Ben meer onder de indruk van de reacties hier onder dan van de deskundigen.
 • Carel van ‘t Zand

  2 maanden geleden
  Dat krijg je ervan als ‘vriendjes van vriendjes’ uit de politiek op cruciale plekken neerzet. Mensen die wel goed kunnen netwerken en ‘zwammen’ maar absoluut nulkommanul verstand van zaken hebben. We zien het ook bij Timmerfrans en Dramsom die een utopische wereld bij elkaar fantaseren en compleet voorbij gaan praktische oplossingen die veel minder kosten.
 • Jo van Dorp

  2 maanden geleden
  Als je de reacties leest dan is er toch iets goed mis met met de z.g. deskundigen / natuur makers zoals van natuurmonumenten, staatsbosbeheer, natuur en milieu, MOB, Vollenbroek, milieu clubjes, politieke partijen die zeggen zich in te spannen voor natuur en milieu. Kapitalen worden er aan verdiend en hectares grond in bezit aangekocht met belastinggeld, dik betaalde banen. Met resultaat dat het z.g. steeds erger wordt. Tijd om hiermee eens te stoppen. Waarschijnlijk met het zelfde resultaat.

Arnhem e.o.