Volledig scherm
De brandweer moest er aan te pas komen om een jongeman te bevrijden uit de modder. © Martin Heitink/Persbureau Heitink

Brandweer moet jongen redden uit blubber droog gevallen kanovijver

RHEDEN - De brandweer in Rheden heeft zondagavond een jongen moeten redden uit de modder van de kanovijver aan de IJsselsingel in Rheden. Die is voor een groot deel drooggevallen als gevolg van de aanhoudende hitte.

Het slachtoffer liep met een paar vrienden langs de vijver toen hij plots tot zijn knieën in de blubber wegzakte. Zijn maten konden hem niet bevrijden en belden de brandweer. Die heeft hem met behulp van een tak uit de modder getrokken en vervolgens afgespoten. 

Het is niet voor het eerst dat iemand vast komt te zitten in de blubber. In 2011 moest een jong meisje worden bevrijd uit de zuigende modder. De kanovijver staat er om bekend dat er zomers vaak nauwelijks water in staat. 

De afgelopen jaren zijn er herhaaldelijk problemen mee geweest, tot leedwezen van hengelsportvereniging De Meun, die het water pacht. Meerdere malen moesten vissen worden geëvacueerd om sterfte te voorkomen.

Volledig scherm
Er staat nauwelijks nog water in de Rhedense kanovijver. © Martin Heitink/Persbureau Heitink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.