Volledig scherm
Een briefje van de gemeente Rheden achter de ruitenwisser in de Koninginnenbuurt in Dieren. © Piet Venhuizen

Briefje gemeente Rheden: parkeer toch niet in de Koninginnenbuurt!

DIEREN - De Dierense stationsgarage is sinds maandag open, dus eindelijk kunnen treinreizigers hun auto op een handige plek parkeren, zou je zeggen. Nou vergeet het maar: de Koninginnenbuurt bij het station staat nog altijd vol. Daarom probeert de gemeente Rheden bestuurders nu op andere gedachten te brengen met een briefje achter de ruitenwisser.

De parkeergarage bij het Dierense station is gebouwd om de buurt te ontlasten. In de afgelopen decennia raakte de stationsbuurt steeds meer verstopt met auto's. Station Dieren is immers een intercitystation en aantrekkelijk als startpunt voor een reis in richting Zwolle of Roosendaal. Elke ochtend rijden veel inwoners van de Achterhoek of de Veluwe naar het dorp aan de IJssel om de trein te nemen.

Dat zij dan hun auto in de buurt van het station een plekje moesten geven, was een gegeven. Door de werkzaamheden aan de tunnel door het dorp (Traverse Dieren) was de parkeeroverlast nog groter. Al die tijd konden de bewoners van de Koninginnenbuurt 'nauwelijks of niet voor hun eigen huis parkeren', luidt de tekst van de gemeente Rheden en Traverse Dieren op het voorruitbriefje. 

'Mindervaliden, ouderen slecht ter been konden niet meer fatsoenlijk het trottoir af. Deze overlast hebben de bewoners van de Koninginnenbuurt geaccepteerd. Het is nu aan u om de overlast tot een minimum te beperken. Parkeren kort of lang doet u in de parkeergarage!"

Wat er gebeurt als de buurt toch vol blijft staan met auto's, is onduidelijk. Mogelijk wordt dan een parkeerstelsel ingevoerd voor vergunninghouders.

Volledig scherm
Een officieel schrijven van de gemeente Rheden en van de projectorganisatie van Traverse Dieren voor de parkeerders in de Oranjebuurt. © Piet Venhuizen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.