Volledig scherm
medische thermometer © shutterstock

Broodfonds De Posbank telt nu al veertig leden

ARNHEM - De regio Arnhem-Rheden krijgt er een nieuw broodfonds bij: Broodfonds De Posbank. Al veertig ondernemers steunen elkaar bij ziekte.

Op maandag 17 september worden de handtekeningen gezet en is de nieuwe vereniging, speciaal voor zelfstandig werkenden, officieel. Inmiddels hebben zich al meer dan veertig ondernemers aangesloten.

Arbeidsongeschikt

Een broodfonds is een alternatief voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen. Een broodfondsvereniging bestaat uit ondernemers die elkaar ondersteunen als één van hen noodgedwongen ziek thuis zit en daardoor geen inkomen kan vergaren.

Alle aangesloten leden leggen maandelijks een vooraf bepaald bedrag opzij op een eigen broodfondsrekening. De buffer die zodoende ontstaat, maakt het mogelijk om de zieke collega een inkomen te bieden als dat nodig blijkt. Het deel van de buffer dat niet wordt gebruikt, blijft van de ondernemer zelf. De veertig ondernemers die hebben toegezegd zich aan te sluiten bij Broodfonds De Posbank hebben uiteenlopende beroepen. Van therapeuten en schilders tot fotografen en kappers.

Een broodfonds bestaat uit hooguit vijftig personen. Eventuele belangstellenden voor Broodfonds De Posbank kunnen zich nog aanmelden door een mail te sturen naar beukensonderhoud@outlook.com.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.