De brandweer op de Meester Teppemastraat in Renkum, waar op oudjaarsavond een prullenbak bij een woning in brand stond.
Volledig scherm
PREMIUM
De brandweer op de Meester Teppemastraat in Renkum, waar op oudjaarsavond een prullenbak bij een woning in brand stond. © AS Media

Burgemeester Rheden pleit voor behoud vuurwerkverbod: duizenden euro’s schade ‘onvoorstelbaar’

ARNHEM/ RENKUM/ RHEDEN - Ondanks een landelijk knalverbod is op de Veluwezoom rond de jaarwisseling voor bijna 20.000 euro aan vuurwerkschade aangericht. Burgemeester Carol van Eert van Rheden vindt het bedrag in zijn gemeente ‘onvoorstelbaar’ hoog en pleit voor een permanent landelijk vuurwerkverbod.

5 reacties

 • Mies Bauwvrauw

  5 maanden geleden
  En ook hier wordt niet naar het probleem gekeken. Een vuurwerkverbod gaat dit niet oplossen. Dit zijn mensen die maar één doel hebben met oud & nieuw, alles kan kapot. En een verbod op vuurwerk gaat ze niet tegen houden, ze spelen nu al creatief met kruid met alle risico's van dien. Ga op zoek naar de oorzaak hiervan.
 • Mirjam Wichhart-Goldman

  5 maanden geleden
  De schade die ontstaan is, is grotendeels vandalisme en echt niet veroorzaakt door siervuurwerk. Door het te verbieden, komt er steeds meer illegaal vuurwerk in omloop en betreft het vaak knalvuurwerk. Een jarenlange traditie waarbij de meesten genieten van het siervuurwerk wordt door een eventueel algeheel verbod afgepakt. Als er toch meer boa's opgeleid gaan worden, zet die dan in op vuurwerk afsteken de weken voor de jaarwisseling en pak het volk de traditie op Oud op Nieuw niet af!
 • R. Fluit

  5 maanden geleden
  En hoe wil hij dit gaan handhaven dan? De laatste keer was geen succes!
 • Mattie Veld

  5 maanden geleden
  Fijn hé dat vuurwerk, ik hoop dat het de laatste keer was.
 • J.C. van Hoytema wijbrans

  5 maanden geleden
  Hopeloos.

Arnhem e.o.