Buurtbewoners nauwelijks verrast door schoten op woning in Velpse Waterstraat

videoVELP - De buurtbewoners die zich maandag tegen middernacht hadden verzameld op de Waterstraat in Velp leken niet echt onder de indruk van de schietpartij die zich eerder op de avond (iets na 20.00 uur) had voorgedaan. 

Zonder uitzondering noemden ze de bewoner van een tussenwoning, op wiens huis enkele schoten waren afgevuurd, een flinke veroorzaker van overlast. Om die reden waren ze niet verrast dat iemand hem iets aan wilde doen of hem de stuipen op het lijf wilde jagen. Maar niemand zei hem echt te kennen. 

Alleen in huis

Volgens de buurtbewoners woonde de man, die ongedeerd bleef en na de schietpartij voor verhoor werd meegenomen naar het politiebureau, alleen in het huis. ,,Op dit moment wel. Maar eerder woonde hij daar met zijn vrouw en kinderen.”

Volledig scherm
De politie meldt zich bij de beschoten woning. © Persbureau Heitink

De politie was tot na middernacht bezig met sporenonderzoek en het vinden van de hulzen van de kogels. De brandweer bood daarbij hulp met een grote lichtmast. Buren spraken van drie tot vijf schoten die waren afgevuurd. Een deel van de weg was vanwege de hulpdiensten lange tijd afgezet. 

Spijt met nieuwe buren

 Buurtbewoners hadden vooral spijt met de nieuwe buren van de belaagde man. ,,Ben je net hier komen wonen en gebeurt dit in de woning naast je. Dan ben je niet blij.”

Volledig scherm
Politie doet onderzoek bij de beschoten woning in de Velpse Waterstraat. De brandweer zorgt voor extra verlichting. © DG

Arnhem e.o.