Volledig scherm
Spelplezier tijdens het festival. © Marc Pluim

Carolinafestival Dieren schot in de roos

DIEREN  Het eerste Carolinafestival aan de Hoflaan in Dieren blijkt een schot in de roos. Het was volle bak op het festivalterrein tijdens afgelopen vrijdag en  zaterdag, Dat vraagt om een vervolg, zo oordeelt de organisatie.

,,Kom nou!” Een blond meisje van een jaar of vier trekt haar opa aan de mouw. Hij moet mee naar de tent waar bijna een voorstelling begint. Ze betalen een euro en het meisje gaat naar binnen. Volwassenen mogen gratis mee, maar dat wil opa niet. Hij kijkt liever nog even rond op het festivalterrein.

Lekker nazomeren

Nazomeren is troef op het allereerste Carolinafestival in Dieren. In het Carolinapark, ingeklemd tussen de Prinsessenstraat en de nieuwe Traverse, verricht vrijdagavond Rhedens burgemeester Carol van Eert de aftrap. Daarna is het heerlijk doen waar je zin in hebt.

Volledig scherm
Opperste concentratie bij het laten draaien van de borden. © Marc Pluim

Vrijdagavond is het al volle bak bij een buitenfilm van het Filmhuis Dieren met daarna de klanken van Jazz Tracks. Zaterdagmiddag is voor het hele gezin met muziek, theater, circus, bellenblaas, reuzenjenga en gekke en mooie acts. Zaterdagavond is er weer feest. De zon schijnt, iedereen vermaakt zich. Het leven is goed.

Van brainstorm naar werkelijkheid

Organisator Sander Demmink kijkt tussen alle drukte door even verwonderd om zich heen. Dat dit het gevolg is van wat brainstormen op het schoolplein had hij niet verwacht.

Volledig scherm
Hoepefeest tijdens het Carolinafestival in het Carolinapark in Dieren. © Marc Pluim

,,Ik liep een keer door dit park en dacht: nu de traverse er is, moet je iets met deze plek. We zitten hier in Dieren Zuid aan de voet van de Traverse. Noord en Zuid zijn nu verbonden en kunnen hier dus samen komen. Ik ben docent op het Rhedens en dropte het idee in de pauze op het plein. Daarna ging alles heel snel.”

Bijna alles op het festival komt uit de regio. Van de muzikanten tot de foodtrucks en de kinderopvang.  ,,Dat is de bedoeling'', zegt Demmink, terwijl hij een arriverende danser de weg wijst. ,,Voor de buurt en door de buurt. Zelfs de meeste sponsoren zijn van hier en de gemeente steunt ons ook. Dit roept gewoon om een tweede editie!”

Volledig scherm
Bewondering voor twee levende standbeelden. © Marc Pluim
Volledig scherm
Het Carolinafestival wordt zelfs vereeuwigd op het schildersdoek. © Marc Pluim
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.