Onder voorwaarden blijft de aanleg van zonneparken in de gemeente Rheden ook de komende twee jaar mogelijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Onder voorwaarden blijft de aanleg van zonneparken in de gemeente Rheden ook de komende twee jaar mogelijk. © GinoPress B.V.

Compromis in Rheden: zonnevelden komende jaren niet in de ban

DE STEEG - Zonnevelden groter dan 2 hectare blijven de komende twee jaar welkom in de gemeente Rheden, als de bevolking erachter staat en als ze landschappelijk ingepast kunnen worden. Met dit compromis heeft de coalitie van CDA, VVD, D66, PvdA en ChristenUnie woensdagavond een uitweg gevonden uit de impasse die dinsdagavond was ontstaan door het voorstel van CDA en VVD om alle grootschalige klimaatprojecten twee jaar tegen te houden.

2 reacties

 • Peter van Polen

  2 weken geleden
  Zolang we maar niet van dei afschuwelijk windmolens gaan plaatsen. Prima toch langs de snelweg en op de diverse grote bedrijfspanden mooie zonnepaneelvelden.
 • R. Fluit

  2 weken geleden
  Waarom bouwen we geen thorium centrales? Problem solved.
 1. Wilders boos over taakstraf voor man die hem met dood bedreigde: ‘Dit is geen straf, maar een beloning’
  PREMIUM
  18

  Wilders boos over taakstraf voor man die hem met dood bedreigde: ‘Dit is geen straf, maar een beloning’

  DEN HAAG/NIJMEGEN - Geert Wilders is boos dat een 56-jarige man uit Velp, die hem met de dood bedreigde, ‘slechts’ een taakstraf heeft gekregen. ‘Veertig uur taakstraf voor een doodsbedreiging. Dat is geen straf maar een beloning. De daders krijgen nog net geen bonus’, twitterde hij dinsdagochtend. Maar strafrecht is géén eenheidsworst, nuanceert hoogleraar strafrecht Henny Sackers.

Arnhem e.o.