Duo Dubbel speelt bij het Velpse Jagthuis
Volledig scherm
Duo Dubbel speelt bij het Velpse Jagthuis © Marc Budel.

Concerten vanaf de parkeerplaats voor ouderen in Velp

VELP - Charlotte Waardenburg (links) en Dookje Engelhard zingen en spelen buiten, hun toehoorders zitten binnen, ter voorkoming van besmetting met het coronavirus. Het Duo Dubbel, zoals de dames zich noemen, hebben deze vrijdagmiddag concerten gegeven voor bewoners van twee zorginstelingen  in Velp.

Op de foto zijn de zangeressen bij 't Jagthuis, later op de middag geven zij een concert bij Oosterwolde. Het idee voor de concerten in de tuin of op de parkeerplaatsen van zorginstellingen komt van de Rhedense cultuurorganisatie RIQQ.  

De concerten worden twee keer per week gehouden

Het is de bedoeling dat er in de komende tijd twee keer per week voorstellingen met dans, muziek of  theater bij de huizen voor ouderen te zien zijn. De optredens zijn in elk geval bij de huizen van de zorgorganisatie Innoforte in Velp, later wellicht ook van de organisatie Attent in de rest van de gemeente Rheden. 

Op het programma staan onder meer een hiphopper, een circus en een zanger met piano.  De harpiste Lies Joosten heeft bewegend beeld van een concert opgenomen, dat in zorginstellingen kan worden gedraaid. 

Het uitgangspunt van de activiteiten is dat RIQQ in deze coronaperiode met inachtneming van de veiligheidsvoorschriften een lichtpuntje wil brengen bij de bewoners van deellingen.

,,Mensen kunnen tijdens de coronacrisis een vrolijke noot goed gebruiken, maar juist nu kunnen muzikanten niet naar binnen", zegt Anouk de Bruijn van RIQQ. ,,Daarom hebben we het zo opgelost. 

Muzikanten ontvangen een vergoeding

Het mes snijdt aan twee kanten, want muzikanten hebben op het moment geen optredens en verdienen niets. Door de bijdragen van de zorginstellingen, de gemeente en cultuurbedrijf RIQQ is het mogelijk een vergoeding aan de artiesten te betalen. 

Wethouder Marc Budel (CDA) van cultuur: ,,Muziek brengt mensen samen en zorgt vaak voor een glimlach op het gezicht. Zeker bij onze senioren die het momenteel niet makkelijk hebben. Daarom ondersteunen wij dit initiatief van harte.”

Arnhem e.o.