Volledig scherm
De plek waar de Beekhuizenseweg en de Schietbergseweg samenkomen, bovenop de Posbank. © Erik van 't Hullenaar

Critici van autoluwe Posbank mogen nog drie keer hun zegje doen

RHEDEN - Toch liever met de auto of de motor over de Posbank? Critici krijgen nog minstens drie keer de gelegenheid hun zegje te doen over het plan van de gemeente Rheden om het natuurgebied grotendeels af te sluiten voor auto's en motoren. 

Het plan maakt deel uit van de ‘ontwerpomgevingsvisie buitengebied’, waarin staat wat de gemeente wil met haar buitengebied. Iedereen kan er van 28 maart tot 8 mei commentaar op leveren, ook al woon je in een andere gemeente. 

Vervolgens wordt de visie al of niet door het college aangepast. Daarna moet de gemeenteraad er over besluiten, in het najaar. Ook dan kan worden ingesproken. Staat het plan voor afsluiting dan nog overeind,  dan moet er een verkeersbesluit komen. Ook daarop kan worden ingesproken. En achteraf kan ook nog bezwaar worden gemaakt, tot bij de Raad van State. 

Stemmen

Uit een peiling op onze website blijken de meningen nogal te verschillen. 60 procent vindt het een goed idee dat de Posbank autoluw wordt, 40 procent is het er juist niet mee eens. In totaal brachten bijna 5.000 mensen hun stem uit. Rheden wil het gemotoriseerd verkeer verregaand aan banden leggen, vanwege de drukte. De drukte in het natuurgebied is zo groot, dat de gemeente het tijd vindt voor maatregelen. 

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.