Volledig scherm
Uitverkocht optreden in de Pinkenberg van Het Gelders Orkest met zanger Marcel Veenendaal van Di-rect. © Marc Pluim

Crowdfunding moet nieuwe bankjes opleveren voor theater de Pinkenberg

VELP - Het Rhedense cultuurbedrijf RIQQ heeft de hoop gevestigd op het publiek voor de vernieuwing van de tribune van openluchttheater de Pinkenberg in Velp. Met crowdfunding wil de organisatie geld bijeenbrengen voor nieuwe bankjes.

Bedrijven en particulieren kunnen voor 500 euro een bankje voor 4 personen kopen. Dat wordt dan voorzien met de naam van de gulle gever en diegene mag eens per jaar met 3 anderen op het bankje plaatsnemen tijdens een zogenoemde ‘vriendenvoorstelling’.

Het vernieuwen van de banken op de tribune is onderdeel van een veel grotere renovatie van het openluchttheater aan de voet van de Posbank. De gemeente Rheden heeft voor de operatie 300.000 euro uitgetrokken en een deel van het werk is inmiddels gedaan.

Diverse fondsen aangeschreven

Zo is afgelopen jaar de elektrische installatie vernieuwd en is het toiletgebouw opgeknapt. Voor dit jaar staat een opknapbeurt voor de verweerde tribune op het programma. In totaal moeten 675 zitplaatsen worden vervangen. 

Er zijn inmiddels 10 bankjes verkocht. RIQQ streeft ernaar bankjes voor zo’n 280 toeschouwers te realiseren via de crowdfunding. De rest van de zitplaatsen moet worden bekostigd met geld van diverse fondsen. Daarvoor lopen inmiddels aanvragen, vertelt Koen van der Mark van RIQQ.

Wie meer wil weten over de crowdfunding kan Van der Mark een mail sturen: koen@cultuurbedrijfriqq.nl.

Arnhem e.o.