Volledig scherm
Kees Momma. © Rolf Hensel

Crowdfunding voor ‘Het beste voor Kees 2’, voorpremière in Johan Cruijff ArenA

VideoVELP/ HILVERSUM - Monique Nolte, maker van de veelbekeken en bekroonde documentaire ‘Het beste voor Kees’ over ‘knuffelautist’  Kees Momma uit Velp, is een crowdfunding begonnen voor een vervolg op de film. Wie voor 17,50 euro co-producent wordt van de nieuwe documentaire krijgt een uitnodiging voor een exclusieve voorpremière in de Johan Cruijff Arena, belooft ze.

In het Amsterdamse stadion is plek voor 50.000 mensen. Kees Momma heeft alleen al op zijn Facebook-pagina een kleine 60.000 likes. Veel van zijn volgers vragen al lange tijd om een vervolg op ‘Het beste voor Kees’, uitgeroepen tot de beste 2DOC-documentaire van de jaren 2013-2018. Die tweede film krijgt als onderwerp ‘het naderende losmakingsproces van Kees, nu toch het onvermijdelijke moment nadert waarop Kees’ ouders niet meer volledig voor hem kunnen zorgen’, schrijft Nolte.

De documentairemaker is al begonnen met het maken van opnames en heeft ook al een titel voor de vervolgfilm: ‘Kees vliegt uit’. Nolte verwacht 270.000 euro nodig te hebben voor het project. Ze wil overigens niet alleen een film maken, maar ook  ook educatiekits en trainingen ontwikkelen voor werkgevers en docenten die mensen met autisme op school of het werk (beter) willen begeleiden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.