Kijkje vanuit een nieuwe stacaravan (maar niet een van de twee stacaravans die recent in Dieren zijn geplaatst).
Volledig scherm
PREMIUM
Kijkje vanuit een nieuwe stacaravan (maar niet een van de twee stacaravans die recent in Dieren zijn geplaatst). © Maarten van den Hurk / BD

De ene familie mag niet tijdelijk in een stacaravan, de andere wél: ‘Je mag daar geen woning bouwen’

DIEREN - In de gemeente Rheden is de ene stacaravan de andere niet. Maurice en Joan Visser mogen met hun drie dochters niet blijven wonen in de stacaravan op hun bedrijfsterrein aan de Dierense Ambachtsstraat. Maar even verderop, aan de Zutphensestraatweg, heeft een ander gezin, de familie Remmers, wel een stacaravan mogen plaatsen tijdens de verbouwing van hun nieuwe huis.

6 reacties

 • Sjakie

  4 maanden geleden
  De functie van tijdelijk wonen in en stacaravan, is ter tijdelijke overbrugging van de situatie van  "huis" naar "huis". Dus een overzichtelijke periode met een begin en een helder afgesproken eind. Een tijdelijke (nood)oplossing dus. Daar is hier dus niet sprake van. :-((
 • de heer J. Zomers (68)

  4 maanden geleden
  In een stacaravan is permanent wonen verboden... wat wel mag is dat je daar een grote camper neerzet dat kunnen ze niet verbieden.Op het moment dat de gemeente eraan komt dan rij je even een blokje om.
 • Jeempie

  4 maanden geleden
  Er is geen enkele reden dat mensen die tijdelijk gedwongen zijn in een caravan te wonen dit te verbieden. Er is woningnood en mensen hebben rechten. Van deze rechten kunnen zij geen gebruik maken omdat zij zich niet kunnen inschrijven bij de gemeente meestal. Kortom zolang de woningnood niet opgelost is moeten bewoners van caravans zich kunnen inschrijven als woonadres bij de gemeente. 
 • DeClown

  4 maanden geleden
  In Dieren staat een caravan die bewoond wordt omdat het huiste vol is. In Spankeren wordt langs het kanaal ook gewoond. 
 • DeClown

  4 maanden geleden
  Volgens de regels.
 1. Ondernemers timmeren zaak dicht vanwege oproep tot rellen
  Play

  Onderne­mers timmeren zaak dicht vanwege oproep tot rellen

 2. Bruls: 'Dit zijn geen demonstranten, maar coronahooligans'
  Play

  Bruls: 'Dit zijn geen demonstran­ten, maar coronahoo­li­gans'

Arnhem e.o.