Volledig scherm
© Rolf Hensel

De heide op de Posbank staat eindelijk weer in bloei

RHEDEN/ ROZENDAAL/ ARNHEM - De bloei van de heide op de Posbank bij Rheden is weer begonnen. Vorig jaar sloeg het reusachtige heidegebied zijn bloeiperiode over. Oorzaak was de lange, droge zomer, die de heideplanten flink geweld had aangedaan. 

Ook dit jaar is de zomer warm en droog, maar er zijn tussendoor ook een paar flinke regenbuien gevallen. Dit is waarschijnlijk de reden dat nu de heide weer gewoon doet wat ze moet doen, aldus Natuurmonumenten, de eigenaar van Nationaal Park Veluwezoom, waarvan de Posbank deel uitmaakt. 

De bloei van de heide duurt naar verwachting tot begin september.

Volledig scherm
De heide is dit jaar paars als vanouds. © Rolf Hensel
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Muziek aan Huis in Velp en Rozendaal óók in kasteel en koeienstal
    PREMIUM

    Muziek aan Huis in Velp en Rozendaal óók in kasteel en koeienstal

    VELP/ROZENDAAL - ‘Muziekfestival in 30 huiskamers’, lonkt de kop op de voorpagina van de festivalkrant. Het getal van 30 klopt. Maar het zijn niet alleen huiskamers waarin op zondagmiddag 27 oktober in Velp en Rozendaal wordt gemusiceerd in het kader van Muziek aan Huis. Op de lijst van locaties waar de solisten, duo’s en grotere ensembles optreden, staan ook een koeienstal en Kasteel Rosendael. Daarnaast bieden enkele woon-zorginstellingen een podium.

Arnhem e.o.