Volledig scherm
De tunnel in Dieren is open. © Piet Venhuizen

De tunnel door Dieren is open

DIEREN - Een historisch moment: de nieuwe tunnel door Dieren is open. Vrijdagavond kort voor half tien reden de eerste auto's er doorheen. De officiële opening werd eerder op de avond al verricht door de Rhedense burgemeester Carol van Eert en provinciaal gedeputeerde Bea Schouten. Zij hingen de laatste wandplaat op in de tunnel.

De tunnel is bedoeld om het doorgaande verkeer door Dieren te leiden. Maar in de komende tien dagen moeten ook automobilisten die in het dorp moeten zijn (of eruit willen) er doorheen. Dat komt doordat de twee grote kruispunten bovenop de tunnel nu worden afgewerkt. Als het eerste kruispunt, ter hoogte van de Harderwijkerweg, op 25 juni weer open gaat, wordt ook de nieuwe parkeergarage bij het station in gebruik genomen. De kruising Wilhelminaweg gaat pas eind juli weer open.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.