Volledig scherm
De Rhedense Boomfeestdag van vorig jaar. Langs de nieuwe Postlaan op het landgoed Hof te Dieren werd toen laanbeplanting neergezet, die later overigens niet aangeslagen bleek te zijn. Rheden was in 2018 de centrale gemeente van Boomfeestdag in de provincie Gelderland. © Erik van 't Hullenaar

Deel van boomfeestdag Rheden uitgesteld: te slecht weer

DE STEEG - Een van de twee onderdelen van Boomfeestdag in de gemeente Rheden gaat op woensdagochtend 13 maart niet door. De weersomstandigheden zijn te slecht en de grond te nat om bomen te planten in het uiterwaardegebied Havikerwaard bij De Steeg. 

De officiële gebeurtenis wordt een week opgeschoven, naar woensdag 20 maart. Wethouder Marc Budel plant dan om 12.15 uur alsnog de bomen samen met 29 kinderen van de Steegse basisisschool de Lappendeken. Er worden verschillende soorten wilgen, zwarte populier en zwarte els geplant. De bomen worden geplant als eerste stap van de compensatie van een bos dat hier in het verleden heeft gestaan.

Velp

Een ander ondereel van de Rhedense Boomfeestdag gaat wel door. Schoolkinderen van basisschool de Kameleon in Velp planten op woensdag 13 maart verschillende bomen in de Beltjeshof in Velp.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.