Volledig scherm
De Dierense Speeltuin. © J. Groot

Dierense Speeltuin wil meer open, maar moet nu soms dicht

DIEREN - De Dierense Speeltuin is zondag dicht vanwege een gebrek aan vrijwilligers. Hoge temperaturen zorgen er eveneens voor dat de speeltuin de komende weken niet altijd open is.  

De Dierense Speeltuin Vereniging is doorgaans alleen van maandag tot en met zaterdag open, maar wil deze zomer zondags open om thuisblijvers tegemoet te komen. Voor komende zondag zijn er niet genoeg vrijwilligers. 

,,We staan overal ingeschreven om aan vrijwilligers te komen, we hebben al een verzoek gedaan om mensen met een uitkering bij ons te laten werken en via onze eigen social media kanalen doen we oproepen. Het heeft nog niet veel effect’’, zegt vrijwilliger van het eerste uur Sonja Kapel (66).  

Op vakantie

De groep van 52 vaste vrijwilligers is deze zomer niet volledig beschikbaar, omdat velen op vakantie zijn. Voor mensen die vanwege geldgebrek niet op vakantie kunnen, wil de vereniging wel graag de hele week open blijven.

Hitte

Mogelijk is de speeltuin volgende week meer dagen dicht, als de weersvoorspellingen stand houden. Met temperaturen rond de 35 graden is het in de speeltuin niet meer verantwoord, vindt het bestuur. Kapel: ,,We zijn nu ook al twee keer eerder dicht gegaan, omdat het te heet werd rondom de speeltoestellen. Vanaf 13.00 uur is het soms zo heet dat de verkoeling in onze waterspeeltuin niet meer genoeg is.’’ 

Kapel wijst ook ouders op de hete speeltoestellen en waakt ervoor dat kinderen niet in hun bikini van een gloeiend hete glijbaan gaan. ,,Daar kun je tegen het middaguur echt een ei op bakken.’’

Bezoekers kunnen voor actuele openingstijden het beste even bellen of op de website van de speeltuin kijken. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.