Volledig scherm
Het Rhedens in Dieren op archiefbeeld. © Laura Heusinkveld / De Gelderlan

Docent Het Rhedens ontslagen vanwege onzedelijk gedrag

DIEREN - De school voor voortgezet onderwijs Het Rhedens in Dieren heeft een docent ontslagen vanwege 'mogelijk grensoverschrijdend onzedelijk gedrag'. Dit gedrag was echter niet fysiek van aard en heeft buiten de school plaatsgevonden, aldus een brief die de directie over de zaak aan de ouders heeft geschreven.

De schooldirectie kreeg vorige week signalen over het gedrag van de docent. Vrijdag is hij ontslagen.

Directeur Ivo Gijsberts wil niets zeggen over de aard van het wangedrag van de docent. Ook niet of dit heeft plaatsgevonden met behulp van een mobiele telefoon, zoals denkbaar is bij niet fysiek onzedelijk gedrag.

Wel zegt Gijsberts dat voor de directie de veiligheid van de leerlingen voorop staat. Daarom is de docent met onmiddellijke ingang de toegang tot de school ontzegd.

Driehoek

De Rhedense Driehoek (burgemeester, justitie en politie) is speciaal vanwege deze zaak bijeengekomen. ,,Dat is gebeurd omdat de zaak mogelijk maatschappelijke onrust zal veroorzaken’’, vertelt een woordvoerder van de gemeente Rheden.

De politie is een onderzoek gestart naar wat zich heeft afgespeeld. Een woordvoerder van de politie zegt dat dit onderzoek zich nog in de beginfase bevindt. ,,Wij zijn bij zedenzaken altijd uiterst secuur en ook terughoudend’’, vertelt zij. 

Tip, aanvulling of correctie? Stuur een berichtje via Facebook of Whatsapp ons: 06-13322268.

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Muziek aan Huis in Velp en Rozendaal óók in kasteel en koeienstal
    PREMIUM

    Muziek aan Huis in Velp en Rozendaal óók in kasteel en koeienstal

    VELP/ROZENDAAL - ‘Muziekfestival in 30 huiskamers’, lonkt de kop op de voorpagina van de festivalkrant. Het getal van 30 klopt. Maar het zijn niet alleen huiskamers waarin op zondagmiddag 27 oktober in Velp en Rozendaal wordt gemusiceerd in het kader van Muziek aan Huis. Op de lijst van locaties waar de solisten, duo’s en grotere ensembles optreden, staan ook een koeienstal en Kasteel Rosendael. Daarnaast bieden enkele woon-zorginstellingen een podium.

Arnhem e.o.