Volledig scherm
Het Rhedens in Dieren op archiefbeeld. © Laura Heusinkveld / De Gelderlander

Docent Het Rhedens toonde op Instagram geslachtsdeel aan oud-leerling

DIEREN - De per direct ontslagen docent van scholengemeenschap Het Rhedens in Dieren heeft via Instagram zijn geslachtsdeel getoond aan een minderjarig meisje, een oud-leerlinge van hem, zo blijkt uit onderzoek van de Gelderlander. 

Er is geen sprake geweest van fysiek contact. De zaak is eind augustus aan het rollen gekomen. Er is aangifte gedaan van onzedelijk gedrag. De politie heeft bij de leraar een mobiele telefoon, twee laptops en een tablet in beslag genomen. 

De man is nog niet door de politie opgeroepen voor verhoor.   

De school maakte gisteren bekend dat het een docent had ontslagen vanwege 'mogelijk grensoverschrijdend onzedelijk gedrag'.

De Rhedense Driehoek (burgemeester, justitie en politie) is speciaal vanwege deze zaak bijeengekomen. ,,Dat is gebeurd omdat de zaak mogelijk maatschappelijke onrust zal veroorzaken’’, vertelt een woordvoerder van de gemeente Rheden.

Collega's in de fout

De leerkracht van Het Rhedens is niet de eerste docent die in de fout ging. Een collega van hem - een Nijmegenaar die werkte in Culemborg - liet een 16-jarige leerling zijn geslachtsdeel betasten. Aan een andere leerlinge, ook 16, vroeg hij via WhatsApp foto’s van haar ontblote buik. In ruil daarvoor zou ze een voldoende krijgen.

Een docent van de Tielse Cambier van Nootenschool voor zeer moeilijk lerende kinderen, ging in 2010 over de schreef. Hij had lange tijd sms-contact met een 13-jarig, zwakbegaafd meisje. De leraar gaf haar geld om met hem te sms'en en stuurde haar in de vakantie een ansichtkaart met in het Spaans de tekst 'Ik hou van je, Ik wil je'.

In Assen ging een 40-jarige docent nog verder. Zijn destijds 13-jarige leerling had problemen met klasgenoten. Wat begon met gesprekken en een knuffel eindigde in maandenlang contact via WhatsApp en een seksuele relatie van enkele maanden.

Een 42-jarige man uit Wijchen werd in 2012 in zijn woonplaats aangehouden voor ontucht. De leraar zou op basisschool 't Geerke in Puijflijk ontucht hebben gepleegd met in ieder geval twee 8-jarige meisjes.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.