Kees Momma en zijn ouders bij Beter Bed.
Volledig scherm
Kees Momma en zijn ouders bij Beter Bed. © Monique Nolte

Docu over Velpse Kees Momma
blijft kijkcijferhit

VideoVELP -  De bekroonde documentaire Het beste voor Kees (2014) blijft een kijkcijferhit. Het is zo populair dat documentairemaakster Monique Nolte al druk bezig is met deel 2: Kees vliegt uit

7 reacties

 • Kritisch

  3 jaar geleden
  Iedere autist is anders, er zijn sowieso al veel verschillende vormen van autisme, en  iedere vorm heeft ook weer verschillende gradaties. Bij sommige herken je autisme meteen, bij anderen niet. Dus het is complex, vaak gaat autisme ook met een andere aandoening samen, zoals ADHD, verstandelijke beperking of juist hoogbegaafdheid.  Dus andere manieren van begeleiding toegespitst op de persoon zijn dan ook wenselijk. 
 • Rick01968

  4 jaar geleden
  Zou Kees ook niet steeds meer zo gemaakt zijn, met name door zijn moeder moeder?
 • Rick01968

  4 jaar geleden
  Het beste voor Kees lijkt me niet het nagenoeg volledig afschermen van de "boze" buitenwereld en werkelijk alles voor hem doen en oplossen. Hopelijk zien we in "Kees vliegt uit" een volwassen man die zich zelfstandig kan redden ook op sociaal gebied. 
 • SRB

  4 jaar geleden
  Nou nee, autisme heb je in alle soorten en maten. Waar Kees zoveel mogelijk sturing nodig heeft en moeite heeft elke kleine vorm van verandering zijn er ook heel veel autisten die wel ‘normaal’ mee kunnen draaien in de maatschappij. De ene autist is de andere niet. Om een goed beeld te krijgen zou je autisten moeten voorstellen uit elke gradatie, want uitsluitend Kees voorstellen geeft (zoals je voorganger al aangeeft) een verwrongen beeld.
 • Jijsje

  4 jaar geleden
  De documentaire schetst een beeld van Kees.