Volledig scherm
© Roland Heitink

Dode in voormalig klooster De Steeg niet door misdrijf overleden

DE STEEG - De dode man die vrijdagavond In het voormalige klooster St. Michaël in De Steeg is gevonden is niet door een misdrijf om het leven gekomen. Dat heeft de politie vrijdagavond na onderzoek in het pand bekend gemaakt. Volgens beheerder Jurek Turkiewicz gaat het om een circa 50 jaar oude Pool.

Turkiewicz vond hem in een plas bloed en belde direct de politie.„Ik ben erg geschrokken. Ik weet niet wat er is gebeurd. Er was geen ruzie ofzo. Misschien een ongeluk."

De man was waarschijnlijk al minimaal enkele uren dood, vertelt Turkiewicz: „Er vlogen vliegen bij het lichaam."

Onderzoek
De politie wil het verhaal van Turkiewicz in verband met de privacy niet bevestigen en daarom ook niet zeggen wat de doodsoorzaak is.

Overlast
In het voormalig klooster aan de Oversteeg wonen al jaren Poolse werknemers. Zij huren daar kamers. De Polen zorgen regelmatig voor overlast in De Steeg, vertellen omwonenden. Er wordt veel gedronken en in het weekeinde feest gevierd. De brandmelder gaat regelmatig af en doordeweeks worden omwonenden rond 04.00 uur wakker van startende motoren van busjes die de Polen naar het werk brengen. „Eigenlijk is de groep Polen te groot voor een dorpje als De Steeg", meldt een bewoner van de Oversteeg.

In gesprek
Volgens de directe buurman van de Polen is er een vergunning verleend voor de huisvesting van maximaal tweehonderd Polen. Zoveel wonen er niet, zegt hij. „Maar het zijn er wel veel. Binnenkort heb ik een gesprek met de verhuurder, want zo kan het niet verder."

Arnhem e.o.