Volledig scherm
Het pand waarin Thomassen Machining in Rheden is gevestigd © Google

Doorstart voor Thomassen Machining uit Rheden

RHEDEN - Het failliete Thomassen Machining in Rheden maakt een doorstart. Nieuwe eigenaar is KIN Machinebouw in Rijen, een dochteronderneming van UTB Industries in Waalwijk. Twintig van de 34 ontslagen werknemers keren terug. 

Thomassen Machining, producent van behuizingen van gasturbines, ging begin vorige maand failliet als gevolg van de energietransitie: er worden amper nog gasturbines gemaakt. Interim-directeur Henny van Minkelen, die wordt opgevolgd door KIN-directeur Robin Heijkoop, zegt op zoek te zijn naar nieuwe klanten. ,,Alles is mogelijk, de mijnindustrie, de off-shore, de medische industrie. Als het maar groot en gecompliceerd is.’’

Vier bedrijven

Thomassen Machining is een van de vier bedrijven waarin machinebouwbedrijf Thomassen International eind vorige eeuw uiteen ging. KIN en zijn eigen bedrijf  passen volgens Van Minkelen goed bij elkaar. ,,Wij hebben alleen een mechanische afdeling, zij doen ook aan lassen en constructie. We hebben al werk van hen binnengekregen.’’

De twintig personeelsleden die hun baan terugkrijgen beginnen weer op maandag 16 juli. Zes oud-medewerkers hebben inmiddels een andere baan, twee zijn met pensioen en zes moeten op zoek naar ander werk. In komende twee weken worden de computersystemen losgemaakt van de Osse Equipment Manufacturing Group uit Almelo, de vorige eigenaar, en aangesloten op KIN. 

Bedrijvendokter

Het moederbedrijf UTB is eigendom van Edward Uittenbogaard, een bedrijvendokter die failliete ondernemingen een doorstart geeft. Zo heeft UTB de Opelfabriek in Antwerpen en de Michelinfabriek in het Franse Toul gekocht. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Arnhem e.o.