Drukte tijdens een zondag bovenop de Posbank, bij paviljoen De Posbank.
Volledig scherm
Drukte tijdens een zondag bovenop de Posbank, bij paviljoen De Posbank. © Gerard Burgers

Drukte op Posbank wordt te gek: Rheden doet auto en motor in de ban

pollDE STEEG - Rheden wil het gemotoriseerd verkeer op de Posbank verregaand aan banden leggen. De drukte in het natuurgebied is zo groot geworden dat burgemeester en wethouders van de gemeente de tijd voor maatregelen gekomen achten. Het moet afgelopen zijn met het bekende ‘rondje Posbank’ voor auto's en motoren.

98 reacties

 • Jack Back

  4 jaar geleden
  Ja, het is soms erg druk op de Posbank. Misschien komt dat wel doordat er veel behoefte is aan dit soort recreatie. Als je dan een groot deel van het gebied onbereikbaar maakt (m.n. voor ouderen en minder validen), dan zegt mijn boerenverstand dat het op het overblijvende gedeelte nog veel drukker wordt. Het rondjes rijden wordt dan vervangen door heen en direct weer terug rijden (omdat de parkeerplaats vol is). Mijn oplossing: zet een slagboom aan weerszijden van het paviljoen. Alles blijft bereikbaar, maar rondjes rijden kan niet meer. Simpel toch?
 • Erik

  4 jaar geleden
  Natuurgebied? Die postzegel?Laat daar het verkeer gewoon toe, dat ontziet de overige Veluwe. En het is een leuke toeristische attractie. Alleen naar het paviljoen, dan zal dat snel failliet laten gaan, want dan gaat geen mens meer.In ieder geval voor de doordeweekse dagen open laten, dan is er toch nooit overlast!!!
 • Hagenaar

  4 jaar geleden
  Klopt dus. Motorrijtuigenbelasting, (st)erfbelasting, inkomstenbelasting, BTW enz brengen veel op en gaan allemaal naar de algemene middelen. Vanwaar infrastructuur, zorg, enz betaalt wordt. Het is niet andersom, wat je daar ook mee bedoelt.
 • Poggibonsi

  4 jaar geleden
  Nee maar als het overlast veroorzaakt wat veelal door wielrenners gebeurt en door vele ook zo ervaren wordt dan moet je deze groep ook uitsluiten. Net als de lawaaierige motorrijders...
 • Sander

  4 jaar geleden
  Dus omdat veel mensen het zo noemen is dat ook maar zo? Dat gebied heet geen Posbank, houd je bij de feiten Ton.De snelweg in het oosten van het land heet ook geen autobahn, het stadion in Rotterdam heet geen Kuip (maar Stadion Feyenoord) en de Rijn komt ook niet bij Lobith het land binnen. Omdat een naam misbruikt wordt of een bijnaam heeft, wil nog niet betekenen dat het dan ook zo heet.In berichtgeving is het juist erg relevant dat men de juiste benaming gebruikt, dit om verwarring te voorkomen. Feitencheck dus.