Hulpverlening na het schietincident aan de Waterstraat in Velp, archieffoto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Hulpverlening na het schietincident aan de Waterstraat in Velp, archieffoto ter illustratie. © DG

Duo schiet op man na beschuldiging gedwongen seks met dochter: veel lagere celstraf

videoDIDAM/ ARNHEM – Een 54-jarige man uit Didam is vrijdag in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar. Zijn schoonzoon, een 41-jarige man uit Warnsveld, kreeg vijf jaar cel.

2 reacties

 • J.M. Horst

  2 maanden geleden
  @Frans. Een lichte straf?. Dat valt vaak nog te bezien. Ook bij een jaar gevangenisstraf betekent het: baan kwijt, een jaar geen inkomen, achterblijvers die zich moeten zien te redden. De gevolgen van een op het oog beperkte gevangenisstraf kunnen zeer groot zijn.
 • Frans Appel

  2 maanden geleden
  En wéér een lichte straf. Ja zo gaat er wel een dreigend gevoel van uit, om zoiets te laten.....
 1. ‘Waarom zijn de achterlichten van een auto rood in plaats van groen?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Waarom zijn de achterlich­ten van een auto rood in plaats van groen?’

  ‘Waarom is nooit besloten om achterlichten van een auto groen te maken?’, vraagt lezer John van Raaij in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Groen staat in de regel voor veiligheid en rood voor gevaar. Wanneer ik nu in het donker onderweg ben, zie ik maar één kleur: rood. Wanneer automobilisten op de rem trappen, wordt het rood weliswaar feller, maar bij sommige auto’s is er geen verschil meer te zien. Als ik achter allemaal groene achterlichten zou rijden, valt het gegarandeerd meer op wanneer iemand op de rem trapt en zijn achterverlichting rood zou kleuren.’

Arnhem e.o.